IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саудитски инвеститори искат 10-15% дял в BP

Не се посочва кои са инвеститорите, освен че някои от тях са от енергийния сектор

10:24 | 07.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Саудитски инвеститори искат 10-15% дял в BP

Неназовани инвеститори от Саудитска Арабия искат да купят дял от между 10 до 15% от британската петролна компания BP, която е изложена на силен натиск и има големи разходи заради разлива на петрол в Мексиканския залив, съобщи Ройтерс, позовавайки се на саудитски вестник.

Делегация от саудитски инвеститори ще посети Лондон за директни разговори с BP, според основното бизнес издание в страната Al-Eqtisadiyah.

Вестникът не разкрива източниците си, нито кои са инвеститорите, посочвайки само, че някои от участниците в делегацията са от енергийния сектор.

В същото време изпълнителният директор на BP Тони Хейуърд ще се срещне днес с инвеститори и представители на петролния сектор на Обединените арабски емирства (ОАЕ) в Абу Даби. Според източник от ОАЕ от BP търсят стратегически инвеститор, за да избегнат придобиването от друга компания.

Акциите на BP загубиха над половината от пазарната си стойност от 20 април, когато експлозия потопи платформа на компанията в Мексиканския залив, причинявайки мащабния разлив.

От компанията обявиха, че разчитат да наберат 10 млрд. долара от продажба на активи тази година, с които ще се финансира фондът на стойност 20 млрд. долара, предназначен за справяне с разлива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още